EVER MEULEN : DE STIEL | 09.02.08 >< 13.04.08 | Tweebronnen Leuven


Ever Meulen: ook wie de naam niet kent heeft zeker ooit al een tekening van hem gezien. Niet voor niets geldt hij al enige decennia als Vlaanderens belangrijkste illustrator, wiens faam tot ver over de landsgrenzen reikt.

Ever (pseudoniem voor Eddy Vermeulen) wordt in 1946 geboren te Kuurne, en studeert grafische kunsten aan het Sint-Lukasinstituut te Gent, vervolgens te Brussel.

Hij begint zijn carrière als cartoonist, en gaat in 1970 aan de slag als huistekenaar bij het weekblad Humo, waarmee zijn naam ook bijna veertig jaar later nog altijd onlosmakelijk verbonden blijft. Daarnaast maakt hij ontelbare affiches (voor Humo’s Rock Rally, maar ook voor onder andere de Muntschouwburg, de Beursschouwburg en het Kaaitheater), reclametekeningen en illustraties voor publicaties in binnen- en buitenland, van De Standaard tot The New Yorker.

De retrospectieve tentoonstelling “de Stiel” toont een uitgebreid overzicht van de veertigjarige carrière van ambachtsman Ever Meulen, met een ruime selectie affiches, illustraties, strips en vrij grafisch werk.